čtvrtek 30. června 2016

Moře, písek, sluníčko a neskutečná pohoda... aneb tak jsme se měli na Rhodosu :-)

Představte si, že ležíte na lehátku na pláži, čtete zajímavou knihu, posloucháte šumění moře, popíjíte ledové frappé a líně přemítáte, zdali si dát k obědu řecký salát nebo spíše nějakou chutnou rybu...  Tak takhle vypadala naše dovolená, a to jako fakt. Bylo to skvělé, parádní a vůůůbec se mi nechtělo vracet se domů :-D. Zpočátku panovaly trochu obavy, jak to zvládneme s mrňousem, ale ten vše zvládl s přehledem, tak už začínám přemýšlet, kam vyrazíme příště :-).
Kde jsme bydleli?
Jako destinaci pro náš pobyt jsme zvolili Rhodos, hlavně proto, že už jsme tam před dvěma lety byli a odjížděli jsme tehdy doslova nadšení a navíc jsme věděli, že je to ideální místo pro pobyt s malými dětmi. Nejeli jsme s cestovkou, prostě jsme objednali letenky, ubytování a jelo se :-). Bydleli jsme v příjemném hotýlku, který vlastní báječná řecká rodinka. Jejich nejmladší členka, která je stejně stará jako náš synek, se s ním velice skamarádila (doufám, že se jednou vezmou a my budeme jezdit do Řecka pořád :-D). Navíc je tenhle hotel kousíček od pláže, tak nebyl problém se přes poledne sbalit a ty nejhorší vedra strávit na pokoji (prcek chrněl a já si užívala ničím nerušeného čtení na balkoně s výhledem na pomerančovníky).
Výhled z balkonu 
Co jsme jedli?
Neměli jsme pobyt se stravou, protože jsme si chtěli co nejvíce užít místních dobrot a nijak se nevázat na čas podávání jídel. A čím jsme se tedy v Řecku nacpávali? Vším možným, počínaje řeckým salátem (zdá se mi to, nebo je jejich zelenina prostě chutnější? Anebo je to tím, že jsem na dovolené?), fetou, olivami, olivovým olejem a tzatziky, gyrosem, kalamáry a zmrzlinou konče. Prostě vším, co obvykle doma nejím. Řeknu vám, že tolik hranolek, co za ten týden jsem nesnědla za poslední roky :-D. A bylo to všechno vynikající, výborné, lahodné a přibrala jsem tam nejmíň dvě kila :-D.



Hlady jsme netrpěli :-D
Co jsme dělali?
Převážně se váleli na pláži a koupali v moři. Moře je tam krásně čisté, klidné, i když na dotaz, jak moc slané je, jsem nedokázala odpovědět :-D. Občas s mírným vlnobitím a kupodivu nebylo ani moc studené (přece jen sezóna teprve začíná). Pláž je krásně písčitá, bábovičky skvěle drží tvar :-D.
Jednoho dne se sluníčko odmítlo ukázat, a tak jsme vzhledem k chladnějšímu počasí vyrazili na výlet do hlavního města Rhodosu. Prošli jsme si středověké uličky, okoukli suvenýry a výlet zakončili v přístavu Mandraki a koukali na lodě, které prcka opravdu fascinovaly, kdybychom ho násilně neodtáhli, koukal by na ně asi ještě teď.



Někteří si našli čas i na jógu :-D

Na pláži se čte skvěle :-)

Má maličkost :-)

Přístav Mandraki

Fascinace loděmi

Byla to dovolená jak se patří, plná odpočinku, dobrého jídla, válení se, čtení! A já si dopřála tolik potřebný restart, nabrala energii a hlavně si naplno užila čas s rodinou :-).
Kam vyrážíte na dovolenou vy? :-)

4 komentáře:

  1. Krasna dovolena a fotky... Ja budu maximalne tak relaxovat doma :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Odpočinek doma má taky své kouzlo, resp. s knihou se dá relaxovat kdekoli :-D

      Vymazat
  2. To je paráda. My jsme byli také s Vítkem v jeho zhruba roce a kousek v Portugalsku a neskutečně si to užili. A mimochodem, skvělé plavky a moc ti to na fotce sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Tak Portugalsko muselo být taky skvělé, to věřím :-) Mě právě všichni strašili, že s dětmi už to žádná dovolená není, ale evidentně to není pravda :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)